Even geen schulden aflossen in de bijstand

0
974

De gemeente Amsterdam is overgegaan tot tijdelijke opschorting vanaf oktober 2022 van de aflossing van schulden van bijstandsgerechtigden. Dit staat in een brief van Renger Visser, directeur werk en inkomen WPI.

Dit betekent dat dWPI vanaf 1 oktober 2022 geen aflossingsbedragen inhoudt op de bijstandsuitkering. De gemeente Amsterdam heeft dit besloten in verband met de stijgende energiekosten en de inflatie. Vanaf 1 januari 2023 wordt de uitkering verhoogd en dan wordt de schuld conform de eerdere afspraken weer afgelost.

Studieschuld aflossen in bijstand?

Volgens voorzitter Van der Lende van de Bijstandsbond kunnen bijstandsgerechtigden met een studieschuld toch te maken krijgen met gedwongen aflossing van die schuld. De reden is, dat DUO (de uitvoerder van het Rijk) het drempelbedrag niet verhoogd met de inflatie. De bijstandsuitkeringen zijn de afgelopen jaren wel een beetje gestegen, met gedeeltelijk de inflatie, waardoor je boven het drempelbedrag van DUO uitkomt. Van der Lende is benieuwd of meer bijstandsgerechtigden zo’n brief van de DUO hebben gekregen.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in