Veel mensen leven binnen, want buiten kost alles geld. Dat is een van de dingen die auteur Jonah Falke ontdekte toen hij twee jaar lang optrok met armen en hulpverleners. Hij schreef er een boek over, Van armoede, dat woensdag 31 augustus in de grote zaal van Pakhuis De Zwijger wordt gepresenteerd. De avond is gratis toegankelijk.

Door de gesprekken die Falke voerde, ontdekte hij dat veel mensen wantrouwen koesteren tegen de overheid. Ze doen dan ook voor niemand de deur open. Ook hoogopgeleiden, zzp’ers en mensen uit de middenklasse kunnen in de knel komen.

Falke maakte er reportages over voor Vrij Nederland, die nu zijn gebundeld.
Het boek Van armoede wordt gepresenteerd met een programma met onder andere auteur Roxane van Iperen, sociaal dienstverlener Emine Uğur en Marjolein Moorman, wethouder armoede en schulden in Amsterdam. ‘Straatzuster ‘ Wendy Broeren en wijkagent Jan Jacobs, schuiven ook aan. Ook zijn foto’s te zien die Desiré van den Berg maakte bij de reportages van Jonah Falke.

De avond begint om 20:00 uur en Pakhuis de Zwijger ligt aan de Piet Heinkade 179, op loopafstand van CS. Toegang gratis, wel aanmelden via: https://dezwijger.nl/programma/van-armoede

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in