BKR: minder mensen hebben betalingsachterstand lening

0
609

Het is opmerkelijk in een tijd van hoge inflatie en dito energiekosten, maar het aantal mensen met betalingsproblemen is gedaald.

Eind augustus kampten ruim 538.000 mensen met een betalingsachterstand, maar een jaar geleden waren dat er nog 632.000. Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt leningen bij van meer dan 250 euro, die na twee maanden nog niet zijn betaald. Het gaat om persoonlijke leningen, telefoonkredieten of hypotheken.

Een verklaring voor de afname van het aantal mensen met betalingsproblemen heeft het BKR niet. ‘De berichten over de inflatie en koopkracht stemmen somber,’  zegt bestuursvoorzitter Peter van den Bosch. ‘Toch zien wij dit nog niet terug in onze cijfers. Het lijkt er op dat mensen nog steeds in staat zijn hun leningen en vaste lasten op tijd te betalen.’

De afname geldt overigens niet voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Ging het een jaar geleden nog om 31.000 jongeren met betalingsproblemen, nu zijn dat er al 36.000, een toename van ruim 16 procent. Ook hiervoor heeft het BKR geen verklaring, behalve dat jongeren over het algemeen wat minder grote kredieten hebben dan mensen in een andere levensfase.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in