Bijverdienen in bijstand tot 219 euro per maand

AMSTERDAM De bijverdienpremie in de bijstand gaat naar maximaal 219 euro.

0
1499

Vanaf 1 maart kunnen alle Amsterdamse bijstandsgerechtigden die parttime werken tot maximaal  219 euro netto per maand bijverdienen.

Onder de kop ‘Werken in de bijstand extra beloond’ kregen deze week alle Amsterdamse bijstandsgerechtigden een brief van de gemeente, ondertekend door Renger Visser, Directeur Inkomen gemeente Amsterdam. ‘Wij willen werk extra belonen’, schrijft Visser. ‘U mag 30 procent van uw loon houden, boven op uw uitkering. Het maximale bedrag is 219 euro per maand.’ Dat bedrag is netto, want er wordt geen belasting over ingehouden. Ook heeft de regeling ‘geen gevolgen voor de inkomensafhankelijke toeslagen van de Belastingdienst zoals bijvoorbeeld de huur- en zorgtoeslag’.

Rekenvoorbeeld

Wie in de bijstand zit en daarnaast parttime werkt, doet automatisch mee aan deze nieuwe regeling. Maar je mag niet alles houden. De premie bedraagt 30 procent van de verdiensten uit werk. Het maximale bedrag is € 219 per maand.’ In de folder van de gemeente staat ook een rekenvoorbeeld.

U bent alleenstaand en ontvangt een bijstandsuitkering van 981 euro per maand. In maart verdient u 300 euro met parttime werk. Dan krijgt u 981-300= 681 euro aanvullende bijstand. Daarnaast bouwt u een premie op. In maart is dat 90 euro (30% van uw loon uit parttime werk).’

Uitbetaling

In de folder staat ook dat de bijverdienpremie twee keer per jaar wordt uitbetaald. ‘Wij betalen de premie twee keer per jaar uit in juni en in november. Per kalenderjaar kunnen wij maximaal twee premies betalen tot een maximaal bedrag (€ 2.629, bedrag in 2021). Naast de bijverdienpremie tellen daarbij ook de volgende stimuleringspremies mee: leerstagepremie, uitstroompremie na leerstage en doorstroompremie werkbrigade. De premie die niet betaald kan worden zal in een volgend kalenderjaar worden betaald.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in