©Erik Veld

De ChristenUnie (CU) wil dat meer Amsterdammers gaan fietsen. Onderzoek in Slotervaart bevestigt dat veel armere Amsterdammers het openbaar vervoer duur vinden. Bovendien is fietsen gezond. 

Waarom ze dan niet gaan fietsen? Vrouwen met ‘niet-westerse migratie-achtergrond’ vinden fietsen niet vanzelfsprekend, aldus het onderzoek. Het stadsbestuur zegt dat er meerdere redenen zijn om wèl of niet te fietsen. Als je geen werkende fiets hebt, heeft een campagne over de voordelen van de fiets weinig zin. Ook scheelt het of je familieleden hebt die ook wel eens fietsen. Mogelijk dat het inzetten van rolmodellen kan helpen.
De gemeente hoopt dat gezinnen met een laag inkomen de scholierenvergoeding gaan gebruiken voor de aanschaf van een fiets. Bovendien hebben 265 Stadspashouders vorig jaar februari meegedaan aan een actie waarbij ze in Noord voor €49,- een tweedehands fiets met frameslot èn verlichting konden kopen. Die actie vindt februari 2020 weer plaats, maar nu in Oost. Volgens het Stadspasbureau mogen àlle Amsterdammers met Stadspas dan zo’n  tweedehands karretje kopen. “Maar”, aldus het bureau, “op is op.” In de eind december te verschijnen Stadspas-nieuwsbrief staat er meer over.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in