Amsterdam krijgt meer scholen die gezinnen helpen

0
538

De gemeente Amsterdam trekt 9,8 miljoen euro uit om het aantal ‘Familiescholen’  van 10 naar 25 uit te breiden. De gemeente hoopt hiermee de gezinnen van leerlingen beter te kunnen helpen.

‘Bij een Familieschool is er naast goed onderwijs ook oog voor wat er nodig is om de omgeving van een kind te verbeteren’, legt onderwijs-wethouder Marjolein Moorman uit. ‘Dat kan bijvoorbeeld door ouders te helpen bij schulden. Soms hebben gezinnen zo weinig geld dat kinderen geen bed of bureau hebben.’

‘Een Familieschool kan de gezinnen helpen om de situatie van de kinderen te verbeteren, waardoor een leerling zich beter voelt en zich meer op school kan concentreren’, zegt de wethouder, die ook over armoedebestrijding en jeugdzorg gaat. Amsterdam heeft al tien Familiescholen: acht basisscholen en twee scholen voor voortgezet onderwijs. Zo’n school brengt kinderen in contact met een sportvereniging, regelt muziekles of gaat in gesprek met ouders om ondersteuning te bieden.

De Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam onderzoeken wat het effect van deze aanpak is. Uit een tussentijdse evaluatie blijkt dat door de Familiescholen het schoolteam, hulpverleners en ouders een betere band met elkaar opbouwen.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in