Tekst Trudy Admiraal beeld Sodis Vita

In een vorig leven werkte Cathelijn als onderwijspedagoog. Tot ze ziek werd. Ze vertelt er openhartig over: “In 2009 kreeg ik last van psychoses. Ik dacht dat ik de heilige moeder Maria was. Het paste wel bij mijn liefde voor meditatie maar het klopte natuurlijk niet. Ik had drie jonge kinderen, het ging niet meer, ik werd opgenomen. Nu krijg ik medicijnen en gaat het goed. Ik wilde weer werken en via de afdeling beschut werk van de gemeente kwam ik terecht bij brouwerij De Prael. Daar heb ik op de administratie gewerkt en de laatste jaren stond ik in de winkel.”

Talenten

Na vijf jaar bij De Prael en een kort uitstapje naar een sieraden webshop heeft ze sinds vorig jaar helemaal haar plek gevonden bij kringloopwinkel De Lokatie. Cathelijn: “Ik ben begonnen in het magazijn en in de winkel. Maar als ik achter de kassa stond en een lange rij wachtende mensen zag, raakte ik overprikkeld. Ik werd er zenuwachtig van.” Gelukkig kon ze dat bespreken met Han, haar werkbegeleider bij De Lokatie. “We ontdekten dat de administratie en receptie beter bij mij passen. Dat doe ik nu 3,5 dag in de week. Het werk is heel leuk, mijn talenten komen naar boven. Ik ben bijvoorbeeld secuur, en ik vind het leuk om ergens in te duiken. Het werk achter de receptie gaat voornamelijk telefonisch en via e-mail. Ik regel de ophaal- en bezorgafspraken en beantwoord ook vragen van klanten.”

Dagelijkse sport

Het is voor Cathelijn belangrijk dat ze geen stress ervaart in haar werk. “Ik behandel alle aanvragen één voor één en voel geen druk. Als ik niet gelijk de telefoon opneem, springt hij op het antwoordapparaat. Dan bel ik later terug.” Het is niet alleen de prettige werksfeer die haar aanspreekt. Cathelijn: “Ik ga graag met mijn oudste dochter van 21 ‘kringlopen’, dan scoren we gezellig samen leuke dingen. Dus toen mijn begeleider van de gemeente wees op een baan bij De Lokatie heb ik een sollicitatiebrief geschreven. Ik vond het ook leuk dat De Prael een mooie aanbeveling had gegeven, dat gaf me wel een zetje.”

Aanvankelijk was de locatie van De Lokatie wel een dingetje, geeft ze toe. “Ik woon in de Rivierenbuurt, helemaal naar Noord voelde heel ver. Maar ik ga lekker op de fiets en pak het pontje, uiteindelijk ben ik maar 35 minuten onderweg, mijn dagelijkse sport. Als ik aan mijn werk denk, krijg ik een goed gevoel. Ik weet ’s ochtends al dat het een mooie dag wordt.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in