750 bijstanders aan het werk op Schiphol

2
900

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam, Schiphol en een alliantie van veertig bedrijven hebben vorige maand een banenplan gelanceerd. Deze partijen gaan de komende drie jaar 750 Amsterdamse bijstanders aan werk helpen. 

Doelgroep zijn mensen die ondanks de krapte op de arbeidsmarkt moeilijk aan de bak komen. Bijvoorbeeld 50-plussers, migranten of mensen met een arbeidsbeperking. Die kunnen straks op Schiphol aan de slag in de schoonmaak, de horeca en winkels, de beveiliging en de logistiek. De luchthaven heeft veel banen op laag en middelbaar opleidingsniveau. 

“De deelnemers krijgen van de gemeente ondersteuning bij bemiddeling en op de werkplek. Hoeveel ondersteuning nodig is, hangt af van wat iemand vraagt, wenst of nodig heeft”, reageert wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks, Werk en Inkomen). “Het is de bedoeling dat mensen duurzaam aan het werk gaan, dus dat ze uiteindelijk een vaste baan vinden. Niemand is verplicht om een baan op Schiphol te aanvaarden.”

Het geld voor dit banenplan komt uit bestaande middelen. Het plan is onderdeel van de Amsterdamse aanpak om het aantal mensen in de bijstand te verminderen van 40.000 in 2019 naar 30.000 in 2023.

advertentie Regenboog Groep

2 REACTIES

  1. Van dwang lijkt geen sprake te zijn. Wèl wordt verwacht dat de sollicitant eerst drie maanden gratis werkt. De interne folders van WPI voor de klantmanager spreken dan van “voor uw cliënt kans op 24 uur betaald werk, uit de uitkering”.

    Dat klopt: Er wordt een uitkering bespaard, maar degene die aan het werk gaat blijft op een loon op bijstandsnivo, kan geen rekeningen afbetalen, blijft kanonnenvlees voor de incassoburo’s en deurwaarders.

  2. Zet die asielzoekers aan het werk die voor problemen veroorzaken en pak verzekeringen aan die fraude plegen met declaraties en mensen lopen lastig vallen met andere dingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in