2.600 Amsterdammers uit de bijstand aan het werk

AMSTERDAM Tussen 2019 en 2021 zijn 2.600 mensen uit de bijstand in Amsterdam aan werk geholpen.

0
798
Met het programma ‘Meer kans op Werk’ heeft de gemeente Amsterdam tussen 2019 en 2021 2.600 mensen uit de bijstand aan het werk geholpen.
Het aantal mensen in de bijstand staat daardoor op het laagste niveau sinds de invoering van de Participatiewet in 2015, meldt de gemeente. En dat terwijl de coronacrisis eerder nog voor extra instroom heeft gezorgd.
Voor het werkgelegenheidsprogramma trok het stadsbestuur in 2019 eenmalig 20 miljoen euro extra uit. Dat geld is gebruikt om mensen sneller aan een passende baan te helpen. Ook nam de gemeente met iedereen die langdurig in de bijstand zit contact op om te kijken wat zijn of haar perspectief op een baan is.
Vervolgens werden er teams gevormd van medewerkers met verschillende vormen van expertise, die breed kijken naar wat iemand kan en wil, en vooral, wat iemand nodig heeft om betaald aan de slag te kunnen. Zo heeft de gemeente nu van 96 procent van de mensen een goed beeld van hun situatie. Voorheen was dat slechts met 50 procent het geval.
Volgens wethouder Groot Wassink van Sociale Zaken werkt het als je mensen aandacht geeft. ‘Maar dat is allemaal niet gratis’, voegt hij er meteen aan toe. De gemeente heeft daarin fors veel eigen geld moeten steken omdat het Rijk er onvoldoende aan bijdraagt.
De gemeente is ook tevreden over de gebiedsgerichte aanpak. Daarin werken werkgevers, gemeente en maatschappelijke organisaties samen om mensen aan het werk te helpen, èn te houden. Zo zijn er al voor Zuidoost, Schiphol en Noord banenplannen ontwikkeld.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in