14.790 aanvragen voor Tozo2

AMSTERDAM Er zijn tot nu toe minder aanvragen voor de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandigen Tozo2 dan voor de Tozo1.

0
645

Het aantal aanvragen voor Tozo2 (vanaf 1 juni) is opgelopen tot 14.790. Dat zijn er een stuk minder dan voor Tozo1 (meer dan 43.000). Het aantal mensen in de bijstand bleef deze week min of meer stabiel.

Het college verstrekt tijdens de corona-crisis wekelijks een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen onder het kopje ‘sociale kwetsbaarheid’. Deze week bleek dat het aantal bijstandsuitkeringen heel licht is gedaald naar 40.271. In februari van dit jaar stond de teller nog op 38.627. Ook deze week speelde mee het “administratieve” effect van een aantal burgers dat aanvankelijk bijstand ontving, maar bij nader inzien een beroep op de Tozo-regeling kon doen. Ondanks de beperkingen als gevolg van de corona-crisis, stroomden vorige week 47 mensen uit de bijstand naar werk.

Tozo2

In de afgelopen week is het aantal unieke aanvragers voor de zelfstandigenregeling Tozo 2 (vanaf 1 juni) opgelopen tot 14.790. Dat is aanzienlijk minder dan het aantal aanvragen voor Tozo1, dat uitkwam op meer dan 43.000.

290 Sekswerkers

Uit het overzicht van de gemeente bleek ook dat veel sekswerkers alsnog in aanmerking kwamen voor Tozo1. ‘We hebben aan 290 sekswerkers voor 3 maanden bijstand verstrekt. Ongeveer 80 procent van de aanvragers blijkt aan de Tozo voorwaarden te voldoen. Deze bijstandsuitkeringen zijn we nu alsnog aan het omzetten in Tozo uitkeringen, zodat de aanvragers onder de juiste regeling komen te vallen.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in