Sociaal ondernemers laten van 15 tot en met 17 november de economie van de toekomst zien, tijdens The Impact Days. Consumenten worden aangemoedigd om verantwoord te kopen.

De eerste editie van The Impact Days draagt het motto be social, buy social, of in goed Nederlands: ‘Wees sociaal, koop sociaal’. De dagen zijn bewustwordingscampagne om sociaal ondernemerschap te stimuleren. Het is een initiatief van de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Tijdens The Impact Days kunnen mensen sociaal ondernemers ontmoeten via routes en evenementen door de vier grote steden.  Op de campagnewebsite zijn de activiteiten per stad te vinden, zoals een open huis, een kortingsactie of een workshop. 15 november is wereldwijd Social Enterprise Day. Er zijn activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Sociaal ondernemerschap

De Social Enterprise Day op 15 november richt zich vooral op mensen die zich beroepsmatig bezighouden met sociaal ondernemerschap: inkopers van bedrijven, financiers, beleidsmakers en maatschappelijke organisaties. Er is onder andere een groot Buy Social-evenement in Amsterdam en er zijn congressen in Hengelo en Utrecht.

Sociale markt in De Hallen

Op 16 november kunnen consumenten terecht bij de eerste ‘sociale markt’ in de De Hallen in Amsterdam-West. Op 17 november, de eerste Nederlandse Social Saturday, worden consumenten aangesproken om via sociale winkelroutes kennis te maken met ondernemingen die een maatschappelijk doel nastreven. Deelnemende Amsterdamse bedrijven zijn onder meer Rambler op de Zeedijk, Brouwerij De Prael en Fashion for Good.

Sociale ondernemingen zoeken oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen, het tegengaan van klimaatverandering, recycling en het bedenken van duurzame vervoersoplossingen. Voor hen is winst maken niet het doel maar het creëren van maatschappelijke impact, vandaar de titel The Impact Days.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in