Wat zijn de financiële gevolgen als je kind 18 jaar wordt? Dat is slechts één van de onderwerpen die tijdens de Week van het geld (27 tot en met 31 maart) aan de orde komen.

Als je kind 18 jaar wordt, verandert er veel. Je kind wordt zelf verantwoordelijk voor zijn of haar geldzaken. Op deze pagina zet de gemeente de gevolgen op een rijtje.

Ouders met een laag inkomen en weinig vermogen, kunnen hier zien welke regelingen de gemeente heeft om schoolgaande kinderen te ondersteunen. Zo is er een scholierenvergoeding, een reiskostenvergoeding en een gratis laptop of tablet voor schoolkinderen.

Ben je 16 jaar of ouder en kom je regelmatig in de knel met je geld, dan kun je bij het Jongerenpunt een gratis adviesgesprek krijgen.

Woon je in Amsterdam-Zuid of Amsterdam Noord, en ben je tussen de 18 en 27 jaar oud, dan kun je ook naar de spreekuren van  het jongeren financieel café. Je kunt daar terecht met vragen over schulden, geldzorgen of andere geldvragen. Je krijgt er gratis hulp bij ingewikkelde post, boetes en incasso, maar ze helpen je ook om overzicht op je geldzaken te krijgen.

Op 30 maart 2023 houdt de gemeente samen met PACT een bijeenkomst over Jongeren en Geld. Hoe kunnen we schulden bij jongeren voorkomen en hoe kun je ze helpen als ze schulden krijgen. Het evenement is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar werk met jongeren te maken heeft en hier kun je je opgeven.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in