Vakbond: van stijging minimumloon merk je niets

1
914
Het minimumloon mag de komende drie jaar elk jaar met 2,5 procent stijgen (uitkeringen en AOW volgen), maar volgens vakbond FNV is dat niet genoeg.
Wie minstens 21 jaar is en het minimumloon krijgt, verdient 10,14 euro per uur. In Nederland verdienen 438.000 mensen dat. Vooral werknemers in het vervoer, de post, de horeca en de detailhandel krijgen het minimumloon, evenals uitzendkrachten en mensen met een migratieachtergrond, zo blijkt uit onderzoek.
De loonstijgingen echter niet voldoende, zegt FNV-vice-voorzitter Zakaria Boufangacha tegen de NOS. “Met de huidige inflatie merken mensen die al nauwelijks kunnen rondkomen niks van een verhoging van 2,5 procent per jaar.”
De vakbond strijdt al lang voor een minimumloon van 14 euro per uur, wat een stuk hoger is dan de 7,5 procent die het kabinet toestaat. “Misschien moeten we wel campagne gaan voeren voor 15 euro.”
Het kabinet gaat voor Prinsjesdag opnieuw kijken naar de minima en zal beoordelen of er naast de extra verhoging van het minimumloon meer maatregelen nodig zijn.
advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Het gaat dus om mensen die zwaar werk doen,vaak met minicontracten. Hebben per maand € 150 a €200 om van te leven. Energierekening gaat €150 omhoog. Als je goed in het systeem zit krijg je € 60 per maand terug en lagere energiebelasting.

    Zit je toch nog met ongeveer € 100,= per maand, die je moet overbruggen, en die je niet hebt. Rekeningen zullen massaal onbetaald blijven!

    Onze oude / nieuwe wethouder gaat het druk krijgen. Den Haag gaat het niet doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in