Telefoonlijn om corona-virus voor eenzame ouderen

0
1930

Ouderen die alleen zijn omdat ze nu geen bezoek krijgen vanwege het coronavirus kunnen bellen met een speciale telefoonlijn. De Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) heeft die geopend.

Veel familieleden en mantelzorgers die verkouden of grieperig zijn gaan nu niet langs bij kwetsbare ouderen omdat ze het corona-virus niet willen doorgeven. Omdat veel ouderen nu minder bezoek krijgen, heeft de ANBO telefoonnummer  0348 – 46 66 66 geopend. Ouderen die zich zorgen maken over het virus of een graag een praatje willen maken, kunnen dit nummer bellen. ‘Iemand van ANBO staat u graag te woord‘, aldus de bond.

ANBO-directeur Liane den Haan: ‘We krijgen de laatste dagen veel signalen van onze leden dat ze zich zorgen maken over het coronavirus. Zij zeggen bijeenkomsten en vaste activiteiten zoals de bridgeclub af, uit angst om zelf ziek te worden. En juist die sociale contacten zijn voor veel mensen heel belangrijk.‘  Ze raadt familie die even niet op bezoek kan gaan aan ouders of grootouders wat vaker bijvoorbeeld te bellen of te face-timen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in