Steffie legt alles uit over het corona-virus

0
892

 

Er is veel belangstelling voor de website waarop de stichting Lezen en Schrijven alle informatie over corona voor laaggeletterden heeft gebundeld. Vooral de animatiefilmpjes trekken massaal publiek, aldus de stichting.

Veel mensen hebben vragen over het corona-virus. Er zijn 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Voor laaggeletterden is de vele informatie over corona vaak moeilijk. Ook zoeken overheden, bedrijven en maatschappelijke instanties naar duidelijke informatiemiddelen voor burgers en cliënten, aldus de stichting. Daarom heeft Lezen en Schrijven alle corona-informatie in begrijpelijke taal op haar website gebundeld.

Op lezenenschrijven.nl/corona staan links naar posters, flyers en video-animaties. Iedereen kan de materialen downloaden en gebruiken, aldus de stichting. Zo kun je een animatievideo zien waarin de tips van het RIVM begrijpelijk worden uitgelegd: Corona, wat nu?. Ook is er een video te zien waarin je uitleg krijgt over 1,5 meter afstand houden. Daarnaast staat er op de site ook informatie van andere organisaties zoals expertisecentrum Pharos. Zo is er een corona-woordenlijst met uitleg van moeilijke woorden die instanties nu veel gebruiken. En uitleghulp Steffie legt alles eenvoudig uit.

Geke van Velzen, directeur-bestuurder Stichting Lezen en Schrijven:
‘Via allerlei kanten krijgt het Nederlandse publiek berichten over het coronavirus. Van de overheid, van ziekenhuizen, in winkels, van werkgevers, enzovoorts. Zo’n 2,5 miljoen mensen zijn laaggeletterd. Het voorkomen en verminderen van het coronavirus lukt alleen als íedereen de informatie en de te nemen maatregelen begrijpt. Daarom zetten we informatie in begrijpelijke taal op één plek: lezenenschrijven.nl/corona. Iedereen kan deze materialen doorsturen, kopiëren en gebruiken.’

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in