Speeddaten met buurtgenoten in Oost

0
1070

Op zoek naar vrijwilligerswerk of een leuke activiteit buitenhuis? 
Bezoek de Oost Actief Bazaar en maak kennis met je buurt. 
Tekst: Jos Verdonk

“Uit onderzoek blijkt dat een derde van de Amsterdammers best vrijwilligerswerk zou willen doen, als ze maar gevraagd worden”, stelde Nynke Ypenga, directeur van ViiA in het februarinummer van MUG Magazine. Maar het valt niet altijd mee om een vrijwilligersklus te vinden dat bij je past.

Om daar iets aan te doen sloegen de welzijnsorganisaties Civic en Dynamo en Viia, het Amsterdamse uitzendbureau voor vrijwilligers de handen ineen. Resultaat is de derde editie van de Oost Actief Bazaar, die 19 juni plaatsvindt in participatiecentrum Post Oost, het voormalige postkantoor aan de Wijttenbachstraat. De Oost Actief Bazaar is een overdekte informatiemarkt, maar biedt meer dan alleen kraampjes met folders, visitekaartjes en goedkope ballpoints.

Mijntje Zaat is communicatiemedewerker bij Civic. “De Oost Actief Bazaar was vorig jaar al een succes, dus we gaan er gewoon mee door. Wij presenteren alle dingen die spelen in Oost op het gebied van vrijwilligerswerk en andere activiteiten. Wat is er allemaal te doen? Daar kun je achter komen op onze bazaar!”

Vorig jaar trok dit buurtevenement zo’n vierhonderd bezoekers. “Het is bedoeld voor alle mensen die iets willen doen in de buurt, maar niet weten wat er allemaal mogelijk is. Speeddaten met je buurtgenoten, daar komt het eigenlijk op neer.”

Bij het ter perse gaan van dit nummer is het volledig programma van de bazaar nog niet bekend. Monique Dames is coördinator bij Civic. “Er zijn niet alleen kraampjes met folders, maar er zijn ook diverse mini-workshops en activiteiten. Behalve Civic, Dynamo en ViiA zullen er nog vele organisaties aanwezig zijn, zoals Markant, Het Parkhuis, Stichting Philadelphia en de Buurthuiskamer van de Oasestichting.”

Ook aan de inwendige mens en de oorschelpen is gedacht. “Er is gratis koffie, thee en limonade en er gaan lekkere, gezonde hapjes rond. Stichting Accu zorgt voor een muzikale opening.”

De Oost Actief Bazaar is helemaal gratis voor alle Amsterdammers, zowel voor bezoekers als voor degenen die een buurtactiviteit willen presenteren of promoten. Mijntje Zaat heeft nog een tip voor de bezoekers. “Neem een agenda mee, zodat je terplekke afspraken kunt maken. En je goede humeur uiteraard!”

Oost Actief Bazaar: dinsdag 19 juni 
10.00 – 14.00 uur, Wijttenbachstraat 36 (Post Oost). Zelf op de bazaar staan? 
Mail m.dames@civicamsterdam.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in