Rode Kruis biedt ook in Nederland voedselhulp

0
449

Het Rode Kruis moet in Nederland steeds vaker hulp aanbieden. Sinds de zomer ziet het Rode Kruis de vraag alleen maar toenemen, met name door de hoge inflatie en het stijgen van de vaste lasten.

Rode Kruis-medewerkers krijgen soms hartverscheurende verhalen te horen, zoals dat van een gezin van zes personen dat slechts 50 euro overhoudt voor voedsel. Of ouders die niet eten zodat hun kinderen dat wel kunnen. ‘Mensen kloppen bij ons aan en zeggen dat ze echt in nood verkeren,’ zegt het Rode Kruis tegen NOS Nieuws.

Indien nodig kan het Rode kruis wekelijks boodschappenkaarten verstrekken ter waarde van 17,50 euro, die in de supermarkt besteed kan worden. Ook levert de hulporganisatie steeds vaker ontbijttassen.

De boodschappenkaarten deelt het Rode Kruis overigens niet zelf uit, maar worden via wijkcentra of buurthuizen verstrekt, want die weet waar de nood het hoogst is.

Wie de voedselhulp van het Rode Kruis wil steunen, kan een donatie doen op gironummer 881. Je kunt dan kiezen dat je donatie voor voedselhulp moeten gebruikt, ook al kijkt het internationale Rode Kruis wèl waar hulp op dat moment het hardst nodig is. Dat kan dus ook in Oekraine zijn, waar de bevolking een hele zware winter voor de boeg heeft of in Pakistan, waar afgelopen zomer 33 miljoen mensen door overstromingen werden getroffen.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in