Ook bijstanders mogen vluchtelingen helpen

0
1059
Bijstandsgerechtigden die hun huis openstellen voor een vluchteling uit Oekraïne, krijgen geen korting op hun uitkering. Dat heeft het stadsbestuur van Amsterdam besloten. De gemeente is al begonnen met het regelen van opvang voor Oekraïense vluchtelingen.
Op dit moment hebben tijdelijk 92 vluchtelingen uit dit in oorlog verkerende land opvang in Zuidoost. Daarnaast werkt de gemeente aan 200 tot 300 plekken waar mensen voor langere tijd kunnen worden opgevangen. Waarschijnlijk zit er een nog grotere stroom vluchtelingen aan te komen, zodat er nog meer plekken nodig zullen zijn.
Mensen met een Nederlands paspoort die hun eerstegraads familie opvangen, kunnen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een vergoeding krijgen voor de aanloopkosten en een wekelijkse toelage. Ook is er een vergoeding voor een ziektekosten- of een WA-verzekering.
Wethouder Rutger Groot Wassink (Vluchtelingen) noemt het aanbod van Amsterdammers die zich bij de gemeente hebben gemeld om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen ‘hartverwarmend’.
Met het buiten werking stellen van de ‘kostendelersnorm’ wil hij ook bijstandsgerechtigden in staat stellen vluchtelingen te helpen.
Kijk op de website van Vluchtelingenwerk voor meer informatie over het opvangen van vluchtelingen.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in