Noodstop voorkomt stapelen boetes CJIB

0
845

Wie door problematische schulden zijn boetes niet kan betalen, krijgt per 1 april meer ademruimte. Minister Dekker (Rechtsbescherming) komt met een noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Die moet voorkomen dat mensen nog meer in de knel raken.

Mensen die wel willen betalen, maar vanwege problematische schulden niet kunnen, moeten we niet onnodig dieper in de problemen brengen. Met deze nieuwe procedure snijdt het mes aan twee kanten. Het punitieve karakter van boetes blijft overeind staan. Maar we bieden mensen ook een kans om met schuldhulpverlening hun leven weer op de rails te krijgen’, aldus de minister in een toelichting van het bureau.

De noodstop geldt voor verkeersboetes, maar ook voor andere door de rechter of het Openbaar Ministerie opgelegde boetes. De noodstop duurt maximaal vier maanden. Het CJIB onderneemt in die tijd geen verdere actie. Wie de noodstop krijgt, moet zich wel melden bij de gemeente melden voor schuldhulpverlening. Als je in de schuldhulp gaat, kun je nog acht maanden extra uitstel krijgen. Daarna moet je de boete(s) in termijnen afbetalen.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in