Nibud: Gezinnen zijn niet voorbereid op crisis

0
713

De meeste huishoudens lijken de financiële gevolgen van de corona-crisis nog niet te voelen. Zij hebben in hun portemonnee sinds de crisis nog weinig gemerkt. Dat blijkt uit een enquête van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

Een op de vijf gezinnen geeft aan dat het inkomen sinds het begin van de crisis is gedaald. Vooral de jongeren (tot 35 jaar) hebben hun inkomen zien dalen. Wel houden nu minder huishoudens rekening met een inkomensdaling de komende tijd (12 procent nu tegen 21 procent in april). Het grootste deel denkt tot 30 procent minder inkomen te zullen hebben.

Ook maken huishoudens zich minder zorgen dan twee maanden terug. ’De eerste schrik is weg, maar dat betekent zeker niet dat we achterover kunnen leunen’, aldus Nibud-directeur Arjan Vliegenthart. ’Alle experts zeggen dat we aan de vooravond van een recessie staan. Lang niet iedereen merkt dat al, maar juist nu moet er met meer kracht en creativiteit gedacht worden over structurele maatregelen om bijvoorbeeld de aankomende schulden-golf op te lossen.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in