MUG Magazine april 2019

3
3116
Cover van aprilnummer 2019 MUG Magazine | @Erik Veld
Cover van aprilnummer 2019 MUG Magazine | @Erik Veld
advertentie Regenboog Groep

3 REACTIES

  1. Beste MUG-medewerkers, ik heb dit al eens eerder gemaild, maar geen antwoord ontvangen. Op station Amsterdam Zuid staat op het perron iemand die de MUG verkoopt. Hij zegt dat hij ervoor moet betalen dus vraagt hij een bijdrage want hij is dakloos. Ik dacht dat jullie dit wel willen weten. Hij zegt echt dat hij en anderen moeten betalen aan jullie en dat ze daarna de MUG mogen verkopen. Hij staat boven op het perron, ik woon in Lelystad dus zo vaan ben ik niet op Amsterdam Zuid, maar ik heb hem daar al 2 x gezien en gesproken.Dus het perron waar te treinen bv naar Venlo of naar Leeuwarden/Groningen stoppen.

    • Beste Astrid, dank je voor de melding. Het is ons bekend dat mensen – vaak dag-/thuisloos en/of verslaafd – MUG Magazine op straat (en blijkbaar dus ook op sommige stations) proberen te verkopen. Al zouden we willen, we kunnen daar bijzonder weinig tegen doen. Op de voorpagina van MUG Magazine staat duidelijk dat ons blad gratis is. Maar ik kan mij goed voorstellen dat mensen die ons blad niet goed kennen in deze verkoop- of bedeltruc trappen. Overigens zijn er ook Amsterdammers die MUG wel kennen, weten dat MUG gratis is en zo’n verkoper toch wat ‘gunnen’.

      MUG is op zo’n 300 plekken in Amsterdam (en omgeving) gratis verkrijgbaar, bij supermarkten, stadskantoren, bibliotheken, buurt-/wijkcentra enzovoort. Sommige slimmeriken halen daar dus blijkbaar een stapeltje op om ze op staat te verkopen. Het is nadrukkelijk niet waar dat zij daar ons een bijdrage voor moeten betalen. Dat is glashard gelogen door de verkoper in kwestie. Het concept (inkopen en met een afgesproken winstpercentage op straat doorverkopen) bestaat wel maar dat betreft de daklozenkrant of straatkrant. In Amsterdam is dat de Z!. MUG Magazine is absoluut geen daklozenkrant en wij hanteren dus ook niet het verdienmodel van de (door ons gewaardeerde) Z!.

      Joop Lahaise, hoofdredacteur MUG Magazine

  2. Op station Amsterdam Zuid perron richting Venlo/Leeuwarden staat een man die de MUG verkoopt. Hij zegt dat hij moet betalen aan MUG en dat hij daarom de krant mag verkopen. Ik heb dit al eerder gemeld maar jullie reageren niet. Ik heb hem al 2 x gezien en zo vaak ben ik niet op dat station/perron want ik woon niet in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in