Het Leger des Heils heeft in het hele land warme huiskamers geopend. Je kunt daar kosteloos verblijven, zodat je thuis niet hoeven te stoken. Ook Tolhuistuin heeft een warme huiskamer in de weekenden opengesteld.

In en rond Amsterdam zijn er inmiddels al 214 van deze warmtelocaties. Het Leger des Heils kwam al in de zomer met dit idee, ‘waarmee mensen aan de kou thuis kunnen ontsnappen,’ meldt een woordvoerder aan Het Parool. Inmiddels heeft het Leger des Heils al duizend van deze buurthuiskamers in Nederland opgezet, maar ook de Protestantse Kerk in Nederland doet mee, evenals Tolhuistuin. Laatstgenoemd cultuurpodium stelt de ‘warme huiskamer’ elk weekend open, van 12-17 uur, en serveert gratis koffie, thee, croissants en warmte.

Over de hele stad verspreid, maar ook in de omliggende gemeenten, zijn er inmiddels plekken waar mensen zich even kunnen opwarmen. Via deze link kun je een warmtekamer in je buurt vinden.

De warme kamers blijven tot zeker januari open. Dan gaat het energieprijsplafond in en zouden de meeste mensen hun huis zoals vanouds moeten kunnen verwarmen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in