Kwart lage inkomens gaat iets omhoog

0
604
Na al het deprimerende nieuws over gestegen energieprijzen en een hoge inflatie, zijn er ook hoopgevende ontwikkelingen. In veel cao’s zijn afspraken gemaakt waardoor werknemers die relatief weinig verdienen een hogere loonsverhoging krijgen, meldt de NOS.
Dat geldt onder meer voor politieagenten, ziekenhuispersoneel en metaalwerkers. In een kwart van de nieuwe cao’s komen dit soort loonsverhogingen al voor. Volgens Jannes van der Velde van werkgeversvereniging AWVN zijn sommige werkgevers gevoelig  voor het feit dat er vanwege de hoge inflatie problemen ontstaan in de samenleving.

In de cao’s staan afspraken over minimumbedragen die werknemers erop vooruit moeten gaan. Zo krijgen werknemers in de gehandicaptenzorg er minimaal 85 euro per maand bij en medewerkers van fietsbedrijven zelfs 100 euro. Vakbond FNV hanteert sinds vorig jaar een nieuw soort looneis: 100 euro per werkende er bij.

De Vakcentrale voor Professionals moppert dat alleen laagbetaalden er wat bij krijgen. De inflatie zou ook voor middengroepen en hogere inkomens steeds meer problemen veroorzaken. Werkgeversvereniging AWVN vindt het echter goed te verdedigen dat er vooral wordt gekeken ‘waar zich ècht de knellende problemen voordoen.’

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in