Kamernood onder studenten neemt weer toe

0
605
De kamernood onder studenten is groot en zal alleen maar verder groeien, zo verwacht kenniscentrum Kences. Dit centrum houdt het aantal studentenwoningen bij.
Afgelopen najaar was er voor 22.000 studenten al een tekort aan woonruimte. Het kenniscentrum verwacht dat het tekort in het studiejaar 2024-2025 zal oplopen tot 50.000 kamers.
Het is de bedoeling dat er tot 2024 18.000 nieuwe studentenwoningen bij komen, maar dat is lang niet voldoende om het tekort in te lopen. De verwachting is namelijk dat er in dat studiejaar 103.000 studenten meer zullen rondlopen op hogescholen en universiteiten. Ongeveer de helft daarvan is uitwonend.
Traditioneel is de kamernood onder eerstejaars hoog, maar nu zijn er ook tweedejaars die vorig jaar vanwege de corona-pandemie niet op kamers gingen, maar nu toch in hun studiestad willen wonen, zo meldt dagblad Trouw.
Ook buitenlandse studenten dragen flink aan dat tekort bij, want waarschijnlijk zullen Europese studenten vaker voor Nederland zullen kiezen omdat ze door de Brexit minder makkelijk in het Verenigd Koninkrijk kunnen studeren. Daarom waarschuwen universiteiten buitenlandse studenten die nog geen kamer hebben gevonden om een studie aan een andere universiteit te zoeken.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in