Gratis voorstelling jeugdcriminaliteit in De Balie

0
611

Over jeugdcriminaliteit gaat de theatervoorstelling ‘Ze ruiken het als je bang bent’, 20 januari in De Balie. De toegang is gratis.

De theatervoorstelling, die op waargebeurde verhalen is gebaseerd, gaat over Justin, die als tiener in de wereld van geweld en criminaliteit belandt. Hij lijdt een leven dat op het eerste gezicht spannend lijkt, maar op den duur beklemmend is en angstig maakt. Van politie-achtervolging tot detentie. In de voorstelling kan het publiek meeleven met het leven van een jonge draaideurcrimineel, die langzaam weer in de bovenwereld probeert te komen.

Afgelopen halfjaar deed de onderzoeksredactie Live Journalism onderzoek in de wereld van jeugdcriminelen in Amsterdam. Ze sprak met ex-criminelen, hulpverleners, docenten, experts en ouders. De voorstelling is gemaakt op basis van gesprekken met jongens die op jonge leeftijd in aanraking kwamen met criminaliteit. Het leven van een jonge crimineel kan eenzaam zijn. Angsten, verlangens, frustraties, alleen in een bikkelharde wereld, het komt allemaal aan bod.

Na afloop vindt een gesprek plaats met Tweede Kamerlid Ruud Verkuijlen van de VVD en Tweede Kamerlid Songul Mutlüer van de PvdA. Zij buigen zich over de vragen ‘hoe kunnen we meer grip krijgen op jongeren die in de criminaliteit belanden?’ en ‘wat moet er gebeuren om te voorkomen dat jongeren afglijden in de zware criminaliteit?’.

Wie deze avond wil bijwonen, kan een gratis ticket reserveren via: https://debalie.nl/programma/ze-ruiken-het-als-je-bang-bent-20-01-2023/

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in