Gratis ontbijt op vijftig Amsterdamse basisscholen

0
621

Op ruim vijftig Amsterdamse basisscholen krijgen leerlingen een gratis dagelijks schoolontbijt of lunch, zo meldt Het Parool. In totaal krijgen kinderen van zo’n 500 Nederlandse basisscholen voortaan een gratis schoolontbijt.

Het kabinet wil zo voorkomen dat kinderen uit gezinnen met financiële problemen met een lege maag aan de school beginnen. Dat heeft namelijk ongewenste gevolgen voor hun leerprestaties, zeggen de ministers Schouten (Armoedebeleid) en Wiersma (Primair Onderwijs).

Het kabinet is hiertoe overgegaan omdat het leven in korte tijd veel duurder is geworden. Voor deze maatregel is vijf miljoen uitgetrokken. De ontbijten zijn vooral bedoeld voor scholen met veel ‘kwetsbare leerlingen.’  Het Jeugdeducatiefonds verdeelt het geld.

Het aanbieden van de ontbijten begint direct en geldt in ieder geval voor vier maanden. Mogelijk wordt het aantal van 500 scholen nog uitgebreid. Ook is het de bedoeling dat kinderen op scholen in achterstandswijken binnenkort ook lunch krijgen. De Tweede Kamer heeft daarom gevraagd.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in