Ontvangers van de energietoeslag van 800 euro lopen de kans dat ze geen kwijtschelding van gemeentebelasting meer krijgen, zegt voorzitter Piet van der Lende van de Bijstandsbond. Dat kan gebeuren als je het bedrag langer dan drie maanden op de rekening hebt staan, aldus de voorzitter van de bond.

Het komt door al die belachelijke regels, zegt Van der Lende. ‘Krijgen de minima eindelijk met 800 euro enige compensatie voor de gestegen energiekosten, loop je vervolgens toch nog het gevaar dat je over dit bedrag belasting moet betalen en geen kwijtschelding van gemeentebelastingen krijgt.’ Het gaat daarbij om de regeling waarbij minima kwijtschelding van gemeentebelastingen en waterschapslasten kunnen krijgen.

‘Maar om in aanmerking te komen voor deze kwijtschelding mag je geen vermogen hebben.’ En als die 800 euro energietoeslag langer dan drie maanden op zijn of haar rekening staat, wordt dat gezien als vermogen en loop je die kwijtschelding van de belasting en de waterschapslasten mis. En dat kan over een flink bedrag gaan, zegt Van der Lende. ‘De waterschapslasten en gemeentebelastingen kunnen in sommige gemeenten wel oplopen tot 400 of 500 euro tezamen.’ En wie toch voor kwijtschelding in aanmerking wil komen, moet dat zelf aanvragen; en dan maar hopen dat dat wordt gehonoreerd, aldus Van der Lende.

 

advertentie Regenboog Groep

3 REACTIES

 1. Hier ook in afwachting en bang dat ik alsnog in de schulden kom door geen kwijtschelding van de gemeentebelastingen.
  Krijg je een meevaller die door de bizarre regels weer ingelost moet worden.
  Ook mijn vakantiegeld en een kleine buffer met veel moeite bij elkaar gespaard voor toekomstige rekening ziektekosten wordt niet getolereerd.
  En zo blijven we in de armoede omdat we in de bijstand niks mogen hebben en ook mijn kind hier de dupe van is.
  Ik vind de norm voor kwijtschelding echt veel te streng en geeft mensen in de bijstand geen lucht alleen maar chronische stress en het extraatje is dus alleen maar een extra last.

 2. Pretty nice post. I simply stumbled upon your weblog and wishbed to mention that I’ve really enjoyed browsing your weblog
  posts. After all I will be subscribong foor your feed and I hope you write again soon!

  Stop by my web blog: Annette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in