Ontvangers van de energietoeslag van 800 euro lopen de kans dat ze geen kwijtschelding van gemeentebelasting meer krijgen, zegt voorzitter Piet van der Lende van de Bijstandsbond. Dat kan gebeuren als je het bedrag langer dan drie maanden op de rekening hebt staan, aldus de voorzitter van de bond.

Het komt door al die belachelijke regels, zegt Van der Lende. ‘Krijgen de minima eindelijk met 800 euro enige compensatie voor de gestegen energiekosten, loop je vervolgens toch nog het gevaar dat je over dit bedrag belasting moet betalen en geen kwijtschelding van gemeentebelastingen krijgt.’ Het gaat daarbij om de regeling waarbij minima kwijtschelding van gemeentebelastingen en waterschapslasten kunnen krijgen.

‘Maar om in aanmerking te komen voor deze kwijtschelding mag je geen vermogen hebben.’ En als die 800 euro energietoeslag langer dan drie maanden op zijn of haar rekening staat, wordt dat gezien als vermogen en loop je die kwijtschelding van de belasting en de waterschapslasten mis. En dat kan over een flink bedrag gaan, zegt Van der Lende. ‘De waterschapslasten en gemeentebelastingen kunnen in sommige gemeenten wel oplopen tot 400 of 500 euro tezamen.’ En wie toch voor kwijtschelding in aanmerking wil komen, moet dat zelf aanvragen; en dan maar hopen dat dat wordt gehonoreerd, aldus Van der Lende.

 

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in