advertentie

Omarmprijs 2020 voor Studiezalen

Home Forums Omarmprijs 2020 voor Studiezalen

 • Dit onderwerp is leeg.
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #9550
  Marcel Schor
  Moderator

  [caption id="attachment_9551" align="alignnone" width="300"] Abdelhamid Idrissi van Studiezalen wint de Omarmprijs 2020 | @Sodis Vita[/caption]

  Studiezalen van Amsterdammer van het jaar 2019 Abdelhamid Idrissi en zijn team werd door de jury van de Omarmprijs 2020 op 22 oktober in Pakhuis de Zwijger verkozen tot het beste initiatief om de armoede in Amsterdam te verkleinen. 

  Bij Studiezalen kunnen kwetsbare jongeren na schooltijd in alle rust leren. De studiezalen moesten door de corona-crisis dicht, maar gingen online verder.

  De hoofdprijs is een geldbedrag van €5.000,-. Idrissi: “Van het geld willen we iets leuks gaan doen voor het team, dat elke dag knokt om armoede onder gezinnen uit te roeien. Met dat geld gaan we zeker ook een gezin helpen bij wie de fiets van het kind is gestolen en niet meer naar zijn bijbaan en naar school kan fietsen waardoor er stress is om de reiskosten.”

  Voedselpakketten

  Idrissi kwam dit voorjaar aan het begin van de coronacrisis in het nieuws door het het uitdelen van voedselpakketten. “Met die geldprijs kopen we ook voedselpakketten voor ongedocumenteerden en gezinnen die op papier voldoende overhouden maar in praktijk weinig te besteden hebben.”

  Er waren nog drie prijzen van elk €2.500,- te winnen. In de categorie ‘Iedereen doet mee’ heeft kledingbank Hebben & Houwen gewonnen. En in de categorie ‘Iedereen digitaal’ won Eerste Hulp Bij Online. In de categorie ‘Iedereen perspectief’ ging de prijs naar Het Keukencollectief.

  Omarmprijs

  De Omarmprijs beloont Amsterdamse sociale initiatieven om armoede te verlichten. De prijs is een idee van het Pact voor Amsterdam, waaraan ook MUG Magazine is verbonden. Het Pact is een samenwerking tussen de gemeente, bedrijven en betrokken Amsterdammers tegen armoede. Met de Omarmprijs wil het Pact succesvolle initiatieven in het zonnetje zetten. Dat is hard nodig in een stad waar een op de vier Amsterdammers arm is.

  Door de coronacrisis was er geen publiek tijdens de uitreiking van de Omarmprijs, maar was er een online stream en live televisie-uitzending door AT5.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.

Recente artikelen

MUG zomer 2024

MUG juni 2024

MUG mei 2024

MUG april 2024

MUG maart 2024

X