advertentie

november, 2018

21nov15:0018:00Praat mee! TransTaalForum XL OBA Oosterdok

more

Event Details

Kom jij ook en heb jij je al aangemeld? Op 21 nov, van 15.00-18.00 uur is in OBA Oosterdok het TransTaalForum XL in de Forumzaal. Met lezingen, theater, spel en de nodige beweging gaan we met elkaar in gesprek over wat vertalen voor je ouders betekent. Praat je mee?

Programma

  • De blik op de ander, door Halleh Ghorashi (hoogleraar Sociologie, VU)
  • Opvoeding en het kind in verschillende culturen, door onderzoeker en adviseur Hans Bellaart (Bureau Tamam)
  • Taalontwikkeling en meertaligheid bij kinderen en toepassingen in het onderwijs, door taalwetenschapper Karijn Helsloot (Studio Taalwetenschap)
  • Theatrale optredens en spel
  • Moderator: Redouane Amine

Verder delen we wat we tijdens TransTaalKinderen hebben ontdekt en verzamelen ideeën en wijze raad voor de toekomst. Zoals sociaal-culturele aannames over wat we normaal vinden, en wat niet, en hoe daarmee om te gaan.

Spreekt dit je aan? Kom dan op 21 november naar OBA Oosterdok om met kindvertalers van alle leeftijden, wetenschappers, tolken, vertalers, taalkunstenaars, professionals uit de zorg, het onderwijs en overheid, en andere geïnteresseerden van gedachten te wisselen.

Geef je op via reserveren@movingartsproject.nl. Reserveren is overigens niet verplicht, maar fijn als je het wil doen! Volg alle updates via facebook.com/MovingArtsProject.

PS: de buitenexpo van de deurportretten staat stevig op de stoep van de OBA en is daar te zien t/m 28 november!

Over TransTaalKinderen
TransTaalKinderen is een project van kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP). MAP ontwikkelt kunstprojecten waarin maatschappelijke thema’s zicht- en bespreekbaar worden gemaakt. Hoe is het om te bewegen tussen talen binnen en buiten het gezin, tussen generaties? Wat gebeurt er in dat grensgebied? Over die fascinatie gaat TransTaalKinderen. De titel verwijst naar de Transvaalbuurt waarin MAP haar basis heeft en waar een aantal van de deelnemende kinderen vandaan komt.

Time

(Wednesday) 15:00 - 18:00

Location

OBA Oosterdok

Oosterdokskade 143

Organizer

OBA Centraal Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

X