“Eten hoeft niet veel te kosten”

Frits (43) | kok | bijstand | alleenstaand | vrijwilligerswerk

0
825

“Ik kreeg een burn-out en raakte in een zware crisis. Ik zorgde slecht voor mezelf, opende de post niet meer en raakte achter met mijn administratie. Zes weken lang kwamen er hulpverleners over de vloer om mij weer op de been te krijgen. Ze zorgden ervoor dat ik in een dagritme kwam. Ik ging in dagbehandeling waardoor ik weer buiten kwam en onder de mensen. Minimaal drie dagdelen per week zat ik in praat-, muziek- en kookgroepen. Iedere deelnemer had een eigen begeleider en er was aandacht voor je problemen.

Met hulp en veel stress ben ik op een gegeven moment door mijn papieren gegaan. Ik kwam in de schuldsanering. Drie jaar lang wordt er elke maand €50,00 ingehouden op mijn uitkering. Inmiddels ben ik op de helft. Ik heb een budgettraining gedaan en leef van €65,00 per week. Voor onvoorziene uitgaven zet ik geld opzij. Eten hoeft niet veel te kosten. Ik let op aanbiedingen en de 35-procent-korting-sticker en lees de reclamekrantjes en ga naar plekken waar je gratis groente en fruit kunt krijgen. Pasta, bonen, rijst en eieren zijn goedkoop en als kok kan ik er veel mee doen. Ik maak pastasaus voor een paar dagen en doe er elke keer andere groente bij. Kip koop ik bij de islamitische slagerij omdat die daar de goedkoopste zijn.

Ik ben vrijwilliger bij de Regenboog Buurtrestaurants en sinds corona koken we elke week een maaltijdsoep van zeventig liter voor mensen die hun huis niet uit komen, veelal ouderen.”

Op Eigen Kracht is een toegankelijke training van De Regenboog Groep boordevol tips om rond te komen met weinig geld. Bijvoorbeeld over waar je hulp en gratis activiteiten vindt of hoe je kunt besparen op verzekeringen en energiekosten. Meer informatie vind je op deregenboog.org/opeigenkracht. Onder de aanmeldbutton vind je een overzicht van trainingen die binnenkort starten.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in