Coronamaatregelen aangescherpt

0
438
Nu het aantal coronabesmettingen weer snel oploopt, heeft het kabinet besloten de teugels weer aan te trekken.

Wie werk heeft en thuis kan werken, wordt geacht dat vanaf 3 november voor minstens de helft van de werktijd thuis te doen. Vanaf 6 november zijn mondkapjes weer verplicht in publiek toegankelijke gebouwen, zoals supermarkten, winkels, bibliotheken, ‘spellocaties’ en in pretparken. Mondkapjes waren al verplicht in trein, bus, tram, metro of op de pont, maar straks moeten ze ook weer op bij bus- en tramhaltes, op treinperrons en in stationswinkels.

Ga je naar de kapper, of een ander contactberoep, dan moeten zowel kapper als klant een mondkapje op. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete van 95 euro.

Het coronatoegangsbewijs moet je vanaf 6 november op de volgende plekken tonen:
in de horeca (ook op het buitenterras), in musea, theaters, concertzalen en bioscopen.

Het toegangsbewijs geldt ook voor evenementen zonder vaste zitplaats, zoals kermissen, bepaalde sportevenementen, festivals, feesten en optredens. Het kapje moet je ook dragen op sportplekken, inclusief sportkantines en op plekken waar muzieklessen of danslessen worden gegeven. Jeugd tot 18 jaar is daarvan uitgezonderd.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een bewijs hebt dat je van corona bent hersteld of als je hebt laten testen en geen corona blijkt te hebben. Zo’n negatieve test mag niet ouder zijn dan maximaal 24 uur. Testen blijft gratis voor wie geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.

In december worden er weer nieuwe prikken uitgedeeld. Te beginnen aan mensen vanaf 80 jaar die naar een GGD-locatie kunnen komen. Het gaat om een  ‘boostervaccinatie.’  Iedereen boven de 18 jaar die in een zorginstelling met een eigen medische dienst woont, krijgt ook een prik. Vanaf januari krijgt iedereen tussen de 60 en 80 jaar een uitnodiging om de derde prik te halen.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in