Per 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht. EU-ingezetenen kunnen er vanaf nu in theorie makkelijker achterkomen welke persoonlijke gegevens bedrijven, organisaties en overheden verzamelen en wat ze ermee doen.

De AVG eist van instanties en bedrijven dat zij transparant zijn en niet zonder toestemming van burgers gegevens verhandelen of voor ander zaken gebruiken dan waarvoor die gegevens zijn afgestaan. Vooral internet is een bodemloze vergaarbak van privégegevens, van iemands seksuele voorkeur, vriendenkring, hobbies en politieke opvattingen tot diens naw-gegevens en, dankzij gps, waar hij of zij zich op ieder moment van de dag bevindt.

Bedrijven als Facebook en Whatsapp hebben maling aan uw privacy, want handel in data is hun core business. MUG-lezers en ook MUG-abonnees kunnen gerust zijn; stichting BBU/MUG Magazine bewaart uitsluitend gegevens die nodig zijn om te regelen dat abonnees dit blad bezorgd krijgen, en contactgegevens van onze relaties. Op www.mugmagazine.nl/mug-magazine kunt u meer lezen over hoe wij als non-profit organisatie met uw gegevens omgaan.

Overigens gaat MUG als journalistiek medium nog een flinke stap verder dan de AVG: onder verwijzing naar het verschoningsrecht voor journalisten beschermen wij onze bronnen, indien de situatie of de persoon in kwestie daar om vraagt.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in