AMSTERDAM – Markten blijven vooralsnog open, in belang van de voedselvoorziening. Maar dat kan alleen als bezoekers zich strikt houden aan de verplichte 1,5 meter onderlinge afstand. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland doet daarom een dringend beroep op bezoekers en ondernemers.

Als niet aan de volgende voorwaarden wordt voldaan, zal de markt worden gesloten.

  1. De kramen verspreid over de markt, zodat bezoekers een onderlinge afstand kunnen bewaren van 1,5 meter.
  2. Bij te weinig ruimte gaan marktkramen met non-food dicht en is alleen de verkoop van etenswaren toegestaan.
  3. Voedsel dat vers wordt bereid voor consumptie mag niet ter plaatse worden genuttigd. Afhaal is wel toegestaan.
  4. Zit- of stamogelijkheden en andere uitstallingen buiten de marktkraam zijn niet toegestaan.
  5. Leegstaande en/of vrije marktplaatsen mogen niet vergeven worden aan zogenaamde meelopers. Een meeloper is iemand zonder vaste plek op de markt, die zich ’s ochtends meldt bij de marktmeester in de hoop een overgebleven plek te kunnen bezetten.
  6. Er dienen waarschuwingsborden geplaatst te worden waarop staat dat mensen 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar. Daarop dienen ook de andere voorwaarden bij dit besluit kenbaar worden gemaakt.

De gemeente houdt toezicht op de naleving van de voorwaarden. De voorzitter van de veiligheidsregio kan dit besluit altijd intrekken, of de daaraan verbonden voorschriften wijzigen als de situatie daartoe aanleiding geeft. Markten kunnen dus altijd worden gesloten als de situatie dat vereist.

De regio Amsterdam-Amstelland telt per 22 maart 251 positief geteste personen, die dus het coronavirus bij zich dragen. In totaal zijn 69 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dit meldt de gemeente op zijn website.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here