Klaar met je fiets? laat ‘m ophalen

0
1683

Vorige maand waren ze weer overal in de stad te zien: posters die er op wezen dat je je fiets door de gemeente kunt laten ophalen als je er ‘klaar mee bent.’ De campagne was bedoeld om meer plek in het fietsenrek te scheppen. “Juist nu is het belangrijk om meer ruimte te maken op straat en in het fietsenrek,”  zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.
In juni haalde de gemeente 140 fietsen op, het dubbele van dezelfde maand vorig jaar. De campagne Klaar met je fiets loopt al sinds 2015. Per jaar haalt de gemeente gemiddeld rond de 600 fietsen van de straat. Overigens niet alleen fietswrakken, maar àlle fietsen die Amsterdammers niet meer gebruiken en willen inleveren.
Wil je een fiets laten ophalen, dan kun dat je via www.amsterdam.nl/klaarmetjefiets  of via telefoonnummer 14020 doorgeven. Komen ze die ophalen, dan dien je wel een fietssleutel of aankoopbewijs te kunnen tonen, zodat de ophaaldienst zeker weet dat je je eigen fiets inlevert en niet die van je buurman.

Leerling-fietsenmakers in Amsterdamse werkervaringsprojecten knappen redelijk goede fietsen op. De fietsen gaan in de verkoop en krijgen op die manier weer een tweede leven. Fietsen die niet meer op te knappen zijn, demonteren ze. Bruikbare onderdelen worden hergebruikt.

De opgeknapte fietsen kun je kopen in de fietsenwinkel van Pantar op de Stekkerweg 51 in Amsterdam-Noord, niet ver van het NDSM-terrein. Voor 150 euro koop je al een mooie tweedehands fiets. De winkel is van maandag tot vrijdag tussen 9.15 en 15.15 uur geopend.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in