11.7 C
Amsterdam
vrijdag, mei 24, 2019
advertentie

april, 2019

05apr(apr 5)20:0006(apr 6)20:00Gratis wetenschapstoneel in CompagnietheaterDe Bonn Physics Show is een theatershow vol spectaculaire natuurkundige experimenten

more

Event Details

De Bonn Physics Show is een theatershow vol spectaculaire natuurkundige experimenten. UvA, VU Nikhef hebben de show naar Nederland gehaald. Amsterdammer kunnen er op vrijdag 5 en zaterdag 6 april gratis naartoe, in het Compagnietheater.

Artistiek directeur Herbert Dreiner, zelf een elementaire-deeltjesfysicus, vond de manier waarop natuurkunde aan het grote publiek getoond wordt te saai. Hij besloot een theaterprogramma op te zetten. Een toneelvoorstelling met een tiental acteurs waarin live op het toneel de meest spectaculaire experimenten uit de fysica getoond worden.

De voorstelling volgt de twee hoofdpersonen, Maike en Lorenzo, op een reis door ruimte en tijd. Daarbij komen ze terecht middenin enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van de natuurkunde. Ze zijn bij de ontdekking van het atoom door Ernest Rutherford, maar zien ook de gigantische 27 kilometer lange deeltjesversneller die hedendaagse natuurkundigen op het CERN in Genève gebruikten om het Higgsdeeltje te ontdekken.

De voorstellingen zijn op vrijdagavond 5 april (20.00 uur) en zaterdag 6 april (15.00 uur en 20.00 uur). De voorstelling op vrijdag is speciaal voor middelbare scholieren. De twee voorstellingen op zaterdag zijn voor een algemeen publiek toegankelijk.
What’s (the) matter is een Engelstalig programma maar is ook zonder gedegen kennis van die taal goed te volgen. De shows worden aangeboden door de natuurkunde-instituten in Amsterdam, en zijn daarom gratis toegankelijk. Reserveren is wel vereist. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Time

5 (Friday) 20:00 - 6 (Saturday) 20:00

Location

Compagnietheater

Kloveniersburgwal 50

CompagnietheaterKloveniersburgwal 50Theater

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

X