Dam Audiotour

0
701
Tekst Andreas Verwaal | Foto Fred van der Zee

Iedereen kent het. De Dam in Amsterdam. Wellicht kom je er nooit vanwege de vele toeristen omdat je het al duizend keer hebt gezien of omdat je wel wat beters te doen hebt. Juist dan daag ik je uit om een keer de Dam Audiotour te volgen. En wel om de volgende tien redenen:

1. De Dam heeft een grote rol gespeeld bij het ontstaan van Amsterdam in de 13e eeuw.

2. Vaak kijk je niet hoger dan ooghoogte en mis je veel schoonheid. Tip: kijk in de supermarkt ook eens lager of hoger dan ooghoogte. Op ooghoogte liggen namelijk vaak de duurdere producten.

3. Als je later nog een keer terugkomt met vrienden of familie, kun je hen wat nieuws vertellen over de Dam.

4. Als je een hekel aan shoppen hebt, maar je partner niet, dan is dit een uitstekend alternatief.

5. Als je je irriteert aan toeristen is het best te voorkomen door zelf een toerist te worden.

6. Het is leuk te combineren met hobby’s als fotografie en Urban Birding (vogels kijken in de stad). Wel voornamelijk duiven denk ik. Wist je trouwens dat duiven helemaal geen uiers hebben? Waar komt dan ‘duiven melken’ vandaan? Worden duiven net als huizen in de stad uitgemolken? Ik zou eerder zeggen dat de mensheid door duiven wordt uitgemolken, aangezien de meeste duiven de laatste broodkruimels voor je neus wegkapen. Interessant onderwerp als je de audiotour hebt afgerond.

7. Als je niet van wandelen houdt, is dit de ideale activiteit, aangezien alles dicht bij elkaar is.

8. Met deze activiteit is de kans op een winterdip een stuk kleiner.

9. Met een beetje geluk is de Dam in gezellige kerstsferen in december.

10. Wellicht kom je er eindelijk achter wat wel en geen standbeeld is. Ik schrik me altijd een hoedje als die levende standbeelden weer eens een niesaanval krijgen.

Gratis Dam audiotour om in de openlucht of thuis te beluisteren. Tijdens deze audiotour hoort u veel over de ontwikkeling van het Dam plein, over de bebouwing door de eeuwen heen, de betrokken architecten en de actuele uitdagingen. Er is ook een gratis Rokin en Nes audiotour. https://youraudiotour.com/tours/1427/#amsterdam.org

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in