Aanvragen bijstand stabiel op 180 per week

AMSTERDAM In de hoofdstad hebben nu 40.362 mensen een bijstandsuitkering.

0
776

Na een forse stijging van het aantal aanvragen per week voor de bijstand tot meer dan 300, is het nu een aantal weken stabiel met ongeveer 180 aanvragen per week. In totaal zitten 40.362 mensen in de bijstand.

Begin dit jaar was het aantal aanvragen voor de bijstand in Amsterdam ongeveer 130 per week. Maar in het begin van de corona-crisis steeg dat getal fors naar meer dan 300 per week. Aan die stijging is nu een einde gekomen, want sinds begin juni bedraagt het aantal aanvragen ongeveer 180 per week. Medio juli zitten er 40.362 personen in de bijstand, Het laagste aantal dit jaar werd bereikt in februari 2020 met 38.627 bijstanders.

Tozo-regelingen

Er zijn nu ook cijfers rond de beide Tozo-regelingen. Voor Tozo1 hebben zich 41.310 zzp-ers gemeld, en voor Tozo2 staat de teller op 17.620. De Tozo2-regeling voor zzp-ers geldt voor de periode van 1 juni tot 1 oktober, met als extra eis dat het inkomen van een eventuele partner ook wordt meegerekend om in aanmerking te komen. Bij Tozo1 was dat niet het geval.

Verzamelbrief

Tot aan het zomerreces rapporteerde de gemeente wekelijks middels een ‘verzamelbrief’ over de belangrijkste zaken rond de corona-crisis, met inbegrip van de sociale gevolgen van de crisis. Maar sinds begin van deze maand is een einde gekomen aan deze belangrijke informatiebron. In vakantietijd geen aandacht voor de corona-crisis, zo lijkt het.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in